lauantai 19. maaliskuuta 2016

Lauhanvuoren keväthangilla

Kameran kanssa luontoon tutkii eteläisen Pohjanmaan luontoa kameran kanssa. Maaliskuun puolivälissä Lauhanvuoren kansallispuiston maisemat vievät keväisille hangille.

Suojakelien jälkeen saapuneet kirpeät pakkaset asettivat retkikelit kohdalleen. Hanget melkein kantavat suurilla saappailla kulkevaa kävelijää, joten lumikengillä liikkumiseen olosuhteet ovat parhaimmillaan.

Kameran kanssa liikkuessa lumikengät jättävät kädet vapaiksi. Lisäksi lumikengillä on helppo liikkua hieman vaikeammissakin maastoissa, niin rinteessä kuin tiheän puuston keskellä. Kääntyminen ja yksityiskohtien tarkistaminen hieman alempaakin onnistuu lumikengillä helposti.

Lämpimät päivät ovat siivonneet Lauhanvuoren puut lumesta, joten tornista avautuva maisema on hieman yksitotinen selkeän taivaan alla. Maisemassa suurimman huomion keräävät tuulimyllyjen määrän lisääntyminen.

Talvisesta metsästä löytyy paljon hienoja yksityiskohtia, mutta lumen kirkkauden ja tummien sävyjen sovittaminen samaan kuvaan ei ole aina helppoa. Onneksi nykyiset kamerat antavat mahdollisuuden kokeilla ja hakea sopivia asetuksia kuvaan.

Valkoinen lumi levittää valoa metsän varjoihin asti. Spitaalijärven jäällä pilvettömältä taivaalta paistava aurinko pakottaa siristämään silmiä. Maaliskuinen kevätaurinko hangen kera nautittuna tuo nopeasti väriä kasvoihin pimeässä vietetyn talven jälkeen.

Kameran pyörittely ja kuvakulmien etsiminen herättää nälän. Kevyen nuotiosavun sävyttämässä kevätilmassa eväät ovat parhaimmillaan. Nuotiolla on hyvä pohtia keväistä luontoa ja sen valokuvaamisen haasteita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti