perjantai 16. joulukuuta 2016

Lauhanvuori ehostaa kasvojaan


Joulukuun alkupuoli on tarjonnut hienoja ulkoilumahdollisuuksia. Pikkupakkanen ja tyyni sää on innostanut liikkeelle luontoon.

Lauhanvuoren ja Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoissa maisema on kauniin luminen. Lunta on kuitenkin niin vähän, että kävely on paras liikkumismuoto.

Lauhanvuorella retkeilijät kohtaavat remontin jäljet. Kansallispuiston retkeilypalveluita ollaan kehittämässä, mikä vaikeuttaa tilapäisesti reiteillä liikkumista.

Spitaalijärven ja Kivijadan välisen reitin pitkoksia korvataan sorastuksella. Soran levittäminen on aloitettu Spitaalijärven suunnalta. Samalla on korjattu järven nuotiopaikan polkua entistä helpommin kuljettavaksi. Spitaalijärven keittokatos on purettu, sillä paikalle rakennetaan isompi katos ensi kesään mennessä.

Kivijadan kiertävän Pirunkierroksen varteen on noussut uusi laavu Leikkistenkankaalle. Laavussa on puulattia, joten katon alla voi ottaa vaikka päivänokoset.

Laavu ei ole vielä lopullisessa asennossa ja nuotiopaikka valmistuu myöhemmin. Laavu tavallaan korvaa Ahvenlammilla sijainneen nuotiopaikan - puusee ja puuvarasto ovat jo muuttaneet uuteen paikkaan. 

Pirunkierros on merkitty punaisella kuitunauhalla näkötornin ja Spitaalijärven välillä kiertävän Terassikierroksen tavoin. Molempia polkuja on vielä kuljettu vähän, joten polku-ura on heikko.

Tulevana vuotena muutoksia tapahtuu myös Lauhanvuoren kämppämaisemissa. Näkyvä muutos on myös metsäpeurojen muuttaminen kansallispuiston maisemiin.

Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistossa on uudistettu näkötorni vanhalle perustalle. Aidosti uutta on tulossa kansallispuiston uusimpaan osaan: Katikankanjonin maisemiin nousee ensi vuonna uusi laavu ja luontopolku.

Eteläisen Pohjanmaan ja Satakunnan rajoilla sijaitsevissa kansallispuistoissa tehtävä työ monipuolistaa kohteiden antia retkeilijöille. Samalla ne palvelevat alueen hakeutumista osaksi Geopark-verkostoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti