maanantai 9. maaliskuuta 2015

Lauhanvuori löytyy entistä helpommin

Lauhanvuoren kansallispuisto löytyy nyt entistä helpommin. Kansallispuistoon opastava viitoitus on laitettu kuntoon, joten oikealle tielle on helppo kääntyä. Lauhanvuorelle saavutaan joko Kauhajoen puolelta kantatie 44:ltä tai Isojoen keskustan kulmilta.

Uutta opastuksessa on, että Lauhanvuoren suunnasta on vihdoin opastus myös naapuripuistoon eli Kauhaneva-Pohjankankaalle. Kauhanevalle opastetaan Kauhajärveltä Karvialle johtavan tien kautta.

Lauhanvuoren kansallispuiston sisällä autoilijoiden kulkemista auttavat helppolukuiset viitat, jotka johdattavat Spitaalijärvelle, Kivijadalle ja Aumakiville. Aiemmin opastus on ollut hieman vaikealukuisten puuviittojen varassa.


Ennen matkalle lähtöä näihin kansallispuistoihin voi tutustua netin palveluiden ääressä. Perustiedot myös tästä puistoparista löytyvät luontoon.fi -palvelusta.

Aivan uusi, hieno sivusto on Lauhanvuoren-Hämeenkankaan luontomatkailualueetta esittelevä Lauhanvuoriregion.fi -sivusto. Sivusto esittelee monipuolisesti alueen luontoa ja matkailupalveluita.

Alueesta on julkaistu myös tiedotuslehti, jossa kerrotaan alueen luonnosta ja ihmisistä. Lehti on saatavilla esimerkiksi alueen kunnista sekä sähköisessä muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti