lauantai 19. huhtikuuta 2014

Kauhanevan pääsiäinen

Pääsiäisen lankalauantaina lähtevät trullit liikkeelle. Päivä tarjoaa sopivan hetken liihottaa hetki kansallispuiston maisemissa. Poutapäivä suosii liikkumista mutta keväisen viileä tuuli hillitsee intoa istuskella.

Vähälumisen talven jälkeen koittanut liki sateeton huhtikuu saa kankaan pölisemään kuivuudesta. Kevään sävyt ovat vahvasti ruskeita myös Kauhanevan mättäillä.

Korkeaan torniin kiipeäminen on päivän ensimmäinen haaste. Tornista voi katsella suoallikoiden ympärillä lentäviä lokkeja ja kuunnella niiden kiivasta jutustelua. Kiikarilla nevan takaa löytyy myös naapuripuiston eli Lauhanvuoren näkötorni.

Torniin kiipeäminen ottaa voimille, joten eväät täytyy laittaa heti vireille. Nuotio valmistuu tuskastuttavan hitaasti makkaranpaistoon sopivaan kuntoon.

Maha täynnä herkkuja askel nousee huomattavasti kevyemmin uusilla pitkoksilla. Kauhalammin tuntumassa pitkokset ylittävät veteliä suonsilmiä.


Uimalaituri on loistokunnossa, mutta uiminen jää väliin jopa koko talven avannossa kulkeneelta vesipedolta. Onneksi sentään kuikka ja muutama telkkä näyttää uimisen mallia.

Vaikka varsinainen uinti jää väliin, niin pikkulaiturilla on kuitenkin pakko ottaa lähempää tuntumaa kansallispuiston vesiin. Veden sävy on ruskea, joten kevyt turvehoito järjestyisi uimisen yhteydessä. Saappaassa vesi tuntuu kylmältä.


Hyvät kaverit tekevät retken. Tutuiksi tulevat muun muassa auringon lämmittämässä neulaskeossa asuvat miljoona muurahaista sekä sysimusta koppakuoriainen. Kesän inisevät ja pörisevät kaverit ovat onneksi vielä hetken talvilevolla. Linnunpoikasten lähtiessä liikkeelle muutaman viikon kuluttua kesähyönteiset ovat parhaimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti