tiistai 11. maaliskuuta 2014

Viimeisiä viedään Lauhanvuorelta

Maaliskuun ensimmäinen puolisko on tarjonnut keväisiä kelejä. Talven vähäiset lumet ovat hävinneet alavilta mailta. Eteläisen Pohjanmaan liki viimeiset lumet löytyvät Lauhanvuoren kansallispuiston korkeimmilta kankailta.Kansallispuiston itäisellä eli Muurahaisen puoleisella rajalla maisemassa on vain muutama lumiläikkä. Lauhanvuoren alarinteen Selkätiellä pääsisi vielä suksille, vaikka metsässä varvikko vie voiton lumesta.

Lumi nousee pääosaan vasta vanhan kalottivuoren alueella eli maaston korkeuden noustessa 200 metriä merenpinnan yläpuolelle. Varvikko puskee lumi läpi myös täällä, mutta lunta on laajoilla alueilla toistakymmentä senttiä.

Lumitilanne on hieman parempi Kauhajoen puoleisella eli koillisella rinteellä. Isojoen puolella lounaaseen kallistuva rinne ottaa vahvemmin vastaan kevään lämmön.

Hiihtäjistä varoittava liikennemerkki kääntyy näillä keleillä varoittamaan hiihtämään lähtemisestä. Lumikengillä talven tunnelmaan pääsee vielä pureutumaan.

Lauhanvuoren näkötorni on edelleen kiinni talviseen malliin, mutta kansallispuiston poluilla ja maastoissa on helppo liikkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti